Puistjes van chocola

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

PUISTJES VAN CHOCOLA

Als je vanavond bij de koffie een chocoladereep weg snoept, kun je er donder op zeggen dat je morgenochtend wakker wordt met een gezicht vol puistjes. Chocolade en andere vette voedingsmiddelen zijn namelijk belangrijke veroorzakers van puistjes. Is dit waar of is dit een mythe?

 

MYTHE OF WAARHEID?

Er zijn een heleboel discussies rond dit onderwerp. De ene zegt wel puistjes te krijgen van chocola, de andere zegt dat het komt door het aanraken van je gezicht wanneer je net chocolade hebt gegeten. Maar dat je puistjes kunt krijgen door het eten van chocola, is een mythe. Het is nooit bewezen dat het eten van chocolade of ander vet voedsel zorgt voor het ontstaan van puistjes. Puistjes ontstaan door een ontsteking van de huid rond de talgklieren.

 

TOXINES

Toch is er een kleine kanttekening. Deynique specialiste Lieve van Assche legt uit dat het wel mogelijk is dat je van het eten van chocolade puistjes krijgt. Het ligt echter niet zo eenvoudig als we denken, want het heeft met meerdere factoren te maken. “Het kan zijn dat je lichaam boordevol toxines zit. Dit is verzurende voeding. Wanneer je veel toxines in je lichaam hebt, dan kan een stukje chocolade net teveel zijn. Hier reageert je lichaam op, door van alles te proberen om van die afvalstoffen af te komen. Soms uit zich dat in de vorm van puistjes.”

Ook is het zo dat wanneer je al last van puistjes hebt, dat de hoeveelheid of de mate hierin kan verergeren door het eten van vet voedsel. Dit kan door chocola komen, maar ook door bijvoorbeeld varkensvlees. Dus wanneer er al iets onder de oppervlakte broeit, kan vet voedsel ontstekingen, of puistjes ‘triggeren’.

DARMFLORA UIT BALANS

Je moet je daarnaast ook voorstellen dat alles wat in je darmen gebeurt, te zien is op de huid. Wanneer je darmflora niet in balans is, uit zich dat in een ‘slechte’ huid of oneffenheden. Lieve van Assche zegt daarover: “Iemand die heel evenwichtig eet en leeft, zal zich echt wel een stukje chocola kunnen permitteren zonder daar een effect op de huid van te krijgen.” Wanneer je geen gezonde levensstijl hebt, je darmflora uit balans is, veel suikers en vetten van bijvoorbeeld snoep, koolhydraten of energiedrankjes nuttigt, is de kans groot dat wanneer je dan ook nog chocolade eet, je dan puistjes kunt krijgen van chocolade.

Een tip van Lieve van Assche: “bekijk de samenstelling eens van chocolade. Vooral melkchocolade en witte chocolade. Pure chocolade bevat veel minder vet. Dus mijn mening: balans en evenwicht van binnen en buitenaf.”

Is deze mythe nu dan voorgoed uit de wereld geholpen? Dat niet, want er zullen altijd mensen zijn die zeggen dat ze door meer chocolade te eten, écht meer puistjes krijgen.

 

HEVIGE ACNE

Wanneer je last hebt van hevige acne, kan er natuurlijk iets anders aan de hand zijn. Het kan met allerlei andere factoren te maken hebben, zoals allergieën, hormoonhuishouding, etc. Wat voor de ene een oorzaak is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Heb jij last van acne? Kijk hier voor een Deynique schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt. Zij helpt jou met een persoonlijk advies.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *